Diet Coach MasterClass

Το Diet Coach Master Class (DCMC) αφορά όσους χρησιμοποιούν το φαγητό για να διαχειριστούν το στρες, την πίεση και τα αρνητικά συναισθήματα, έχουν «χορτάσει» από δίαιτες και είναι πρόθυμοι να επαναπρογραμματίσουν τη σκέψη τους για την αντιμετώπιση της συναισθηματικής πείνας έτσι ώστε να καταφέρουν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν για πάντα.

Δες αν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω

 • Να τρέφεσαι υγιεινά και ξέρεις ότι όταν το κάνεις νιώθεις πολύ όμορφα
 • Να χάσεις βάρος και να το κρατήσεις για πάντα
 • Να έχεις τον έλεγχο της διατροφής σου ακόμα και όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος ή στρεσαρισμένος
 • Να χρησιμοποιείς το φαγητό για τη θρέψη του σώματος σου
 • Να μην σπαταλάς άλλη ενέργεια με τον έλεγχο του βάρους σου
 • Να σταματήσεις να φοβάσαι συνεχώς, ότι θα παχύνεις
 • Να ξέρεις, ότι μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου ακόμα και τις στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις
 • Να ασχοληθείς με πράγματα που είχες για αφήσει για καιρό
 • Να μπορείς να απολαμβάνεις τις εξόδους σου και τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις απαλλαγμένος από το άγχος του πάχους

Αλλά…

Παρόλη την προσπάθεια και τις καλές σου προθέσεις, πέφτεις ξανά και ξανά στις παλιές κακές διατροφικές συνήθειες με αποτέλεσμα…

 • Να αδειάζεις ότι βρίσκεις στο ντουλάπι, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, επειδή αισθάνεσαι ότι «το αξίζεις». Έπειτα από μια κουραστική και εξαντλητική ημέρα, είναι η στιγμή που έχεις αφήσει για σένα…
 • Να επιλέγεις γλυκά, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, αρτοσκευάσματα κλπ όταν αισθάνεσαι κούραση, στρες ή στεναχώρια.
 • Να χρησιμοποιείς το φαγητό για επιβράβευση
 • Να τρως ασυναίσθητα (τελειώνει το πακέτο με τα μπισκότα και αναρωτιέσαι πότε κατάφερες και το έφαγες)
 • Να τρως επειδή βαριέσαι

Ξέρεις πολύ καλά ότι άλλη μια δίαιτα δεν μπορεί να είναι η λύση για εσένα. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά ισορροπημένα διαιτολόγια έως τα πιο ακραία, αυστηρά περιοριστικά και ανορθόδοξα. Το ξέρεις ότι η λύση δεν βρίσκεται στη δίαιτα. Αυτό που δεν ξέρεις είναι το πώς θα παραμείνεις κινητοποιημένος ώστε να αποκτήσεις έναν τρόπο ζωής που εναρμονίζεται με την υγεία, την αυτοπεποίθηση, τη διάθεση και το βάρος σώματος που επιθυμείς να έχεις.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ανακυκλώνεσαι στον φαύλο κύκλο δίαιτας – επαναπρόσληψης βάρους. Κοιτάζεις πίσω στο παρελθόν και βλέπεις τον εαυτό σου να ασχολείται με μια δίαιτα από τότε που τον θυμάσαι.

Είναι εξαντλητικό, είναι στενάχωρο και είναι μάταιο!

Έχω παρατηρήσει, ότι τα άτομα που προσπαθούν για χρόνια να ελέγξουν το βάρος τους έχουν δοκιμάσει τα πιο σκληρά διατροφικά σχήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Με είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν άτομα που εφάρμοζαν πολύ δύσκολα προγράμματα «διατροφής» για απώλεια βάρους.

Κάποιοι έκαναν σταφυλοθεραπεία… Κάποιοι έκαναν εκείνη τη δίαιτα που για 15 ημέρες τρως κάθε μέρα όσο θέλεις αλλά μόνο μία τροφή και στην 15η ημέρα τρως μια τούρτα… Άλλοι έκαναν ωμοφαγία, άλλοι μόνο κρέας και σαλάτα για μήνες ολόκληρους ενώ αρκετοί κατέφυγαν στα σκευάσματα της Herbalife ή της Cambridge.

Πάρα πολλοί κατάφεραν να εφαρμόζουν δίαιτες περιορισμένες σε υδατάνθρακες όπως η Dukan, η Atkins, η keto ή παραλλαγές αυτών καταφέρνοντας ουσιαστικά να απομακρυνθούν ακόμα πιο πολύ από μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με τη διατροφή και το σώμα τους.

Οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει τη συμβατική οδό, με τα συχνά μικρά γεύματα με βάση τα μεσογειακά πρότυπα, αλλά και πάλι, αυτό δεν στάθηκε αρκετό, για να τους κρατήσει σε ένα υγιές βάρος και πολύ περισσότερο να τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια καλή σχέση με τη διατροφή τους.

Αναρωτιέμαι...

Πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται ντροπή που δεν άντεξαν και χάλασαν τη δίαιτα τους και να αυτό - κατακρίνονται ως απείθαρχοι, τεμπέληδες, φαγανοί, ή λιχούδηδες;

Παρόλο που οι περισσότερες τακτικές που εφάρμοσαν για να ελέγξουν το βάρος τους ήταν λανθασμένες, τους βγάζω το καπέλο και τους θαυμάζω, για τη θέληση, την επιμονή και τη δύναμη τους να αντέξουν όλα ή μερικά από τα παραπάνω.

Αν είσαι και εσύ ένας από εκείνους που δοκίμασε την κάθε δίαιτα, που διάβασε το κάθε βιβλίο περί διατροφής, που ξόδεψε χρόνο και χρήμα σε ειδικούς, που πείνασε και που έκανε κλικ σε κάθε άρθρο περί απώλειας βάρους, πάει να πει ότι είσαι αρκετά αφοσιωμένος και δοσμένος στην προσπάθεια σου να ελέγξεις το βάρος σου, επειδή αφιέρωσες ατελείωτες ώρες ενασχόλησης με αυτό. Το πρόβλημα, είναι ότι το έκανες με έναν τρόπο που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες του εγκεφάλου σου και τις ανάγκες του σώματος σου.

Οι λόγοι που δεν εφάρμοσες σωστά τη δίαιτα έχουν να κάνουν με παράγοντες ανεξάρτητους από αυτή, όπως για παράδειγμα, η αδυναμία εντοπισμού διαχείρισης και αλλαγής των παλιών συνηθειών, η κακή οργάνωση, η απουσία οράματος, η απόσπαση της προσοχής την ώρα του γεύματος, η μη διαχείριση συναισθημάτων, η αδυναμία εντοπισμού και ταυτοποίησης βασικών ανθρώπινων αναγκών , οι ίδιες επαναλαμβανόμενες δυσλειτουργικές σκέψεις γύρω από το φαγητό και το σώμα σου και η πλήρης αποσύνδεση σου με το παρόν την ώρα που λειτουργείς και πράττεις.

Το αποτέλεσμα στο περιγράφω παρακάτω…

 • Κρύβεις φαγητά ( ή συσκευασίες άδειων κουτιών) από το σύντροφο ή μέλη της οικογένειας σου επειδή αισθάνεσαι ντροπή που τα έφαγες
 • Δοκίμασες κάθε δίαιτα που κυκλοφορεί γύρω σου και επισκέφτηκες ένα σωρό ειδικούς και μη, για να ανακαλύψεις απλά, ότι βρίσκεσαι σήμερα εκεί που ξεκίνησες
 • Τα πας περίφημα με τη διατροφή σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το βράδυ σε βρίσκει να αδειάζεις το ντουλάπι και το ψυγείο, μη μπορώντας να σταματήσεις να τρως
 • Πάνω που έχεις χάσει μερικά κιλά ξαφνικά έρχεται μία επέτειος, μια γιορτή, ένα πάρτυ, ένας φίλος και σου σαμποτάρει την προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην έχεις καταλάβει πότε πρόλαβες και γύρισες ξανά στις παλιές σου συνήθειες και κυρίως να αναρωτιέσαι πως ξαναπήρες τόσο εύκολα πίσω όλο σου το βάρος
 • Καθώς κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη σχεδόν δεν αναγνωρίζεις ότι ήσουν αυτός που ήταν κάποτε
 • Έχεις αποτύχει τόσες πολλές φορές με τη δίαιτα που είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει με σένα αλλά δεν ξέρεις τι είναι και δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις για να το αλλάξεις.

Αν ακούγομαι σαν να κρύβομαι στο μυαλό σου, στο σαλόνι σου ή στο ντουλάπι σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος!

Υπάρχουν όμως και τα καλά νέα...

Μπορείς να ξεφύγεις από όλο αυτό, φτάνει να βρεθεί τρόπος να επαναπρογραμματίσεις την σκέψη σου γύρω από το φαγητό.

Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με άλλη μια δίαιτα. Αυτό συμβαίνει επειδή η διατροφική σου συμπεριφορά συνδέεται με διαδικασίες, τελετουργίες και συνήθειες που έχουν προγραμματιστεί στο μυαλό σου γύρω από το φαγητό. Κατά συνέπεια, η λύτρωση σου, θα είναι η αποδόμηση των διαδικασιών που οδηγούν στην ίδια συμπεριφορά και ταυτόχρονα ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου σε μια διαφορετική αλληλουχία σκέψεων. Μόλις σταματήσεις να εστιάζεις την προσοχή σου στο φαγητό και την στρέψεις προς το μυαλό (σκέψεις, συναισθήματα, συνήθειες), τότε όλα θα αλλάξουν.

Κιλά θα χάσω;

Εικάζω ότι η παραπάνω ερώτηση έχει περάσει από το μυαλό σου κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης όλων των παραπάνω. Άλλωστε, για να βρίσκεσαι εδώ πάει να πει ότι με κάποιο τρόπο προσπαθείς να βρεις λύση με τα περιττά σου κιλά γι’ αυτό θα απαντήσω ευθαρσώς στο παραπάνω ερώτημα με μια λέξη:

Εξαρτάται!

Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα υπάρχει ένα αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο, κοινώς τρως λιγότερο από όσο χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το τρέχον (το αυξημένο) βάρος. Η επίτευξη ενός υγειούς σωματικού βάρους αλλά και της συνολικής ευεξίας του ατόμου έχει μελετηθεί επαρκώς από την επιστημονική κοινότητα και διδάσκεται σε όλα τα έγκριτα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι το μυστικό πάνω σ’ αυτό. Η γενική οδηγία είναι η εξής:

Ισορροπημένη διατροφή*, άσκηση, αποχή από το κάπνισμα, ελάχιστο ή καθόλου αλκοόλ, διαχείριση του στρες, καλός ύπνος, επαρκής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και σωστή ενυδάτωση. Είναι τόσο απλό! Τόσο απλό αλλά καθόλου εύκολο στην εφαρμογή του.

Το γεγονός όμως ότι δεν είναι εύκολο να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Δεν είναι η γνώση που μας λείπει για να γίνουμε υγιείς και αδύνατοι. Αυτό που μας λείπει είναι η συστηματική και αβίαστη εφαρμογή των όσων ξέρουμε, προκειμένου να το πετύχουμε.

Τι εννοούμε λοιπόν, όταν λέμε ισορροπημένη διατροφή;

Μια ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει στον ευρύ πληθυσμό όλες τις θρεπτικές απαιτήσεις για τη διατήρηση της ακεραιότητας του σώματος, της ανάπτυξης και της υγείας του

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια όσον αφορά στο ορθότερο διατροφικό πλάνο, τα παρακάτω διατροφικά μοντέλα προβάλλουν ως τα επικρατέστερα με βάση τον τεράστιο όγκο των επιστημονικών δεδομένων που καταδεικνύουν, ότι η μακροζωία και η καλή ποιότητα ζωής διασφαλίζονται από μια τέτοια διατροφή.

*Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ανεπεξέργαστα δημητριακά, καρπούς, ελαιόλαδο ή και άπαχη πρωτεΐνη, γαλακτοκομικά και αβγά. Εν΄ολίγοις, η διατροφή μας θα πρέπει να αποτελείται από μια προσεγμένη μεσογειακή ή μια προσεγμένη χορτοφαγική διατροφή ή κάτι ενδιάμεσο για να είμαστε υγιείς.

Ο Michael Polland κατάφερε να το περιγράψει όσο πιο λιτά γίνεται με τρεις προτάσεις: «Eat food. Not too much. Mostly plants».

Μπορεί λοιπόν, όπως προανέφερα, να μην ξέρουμε ακριβώς ποιο διατροφικό πλάνο είναι το καταλληλότερο για τον άνθρωπο, όμως έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το ποιο μπορεί να είναι.

Εντούτοις, ο κόσμος αναζητεί διαφορετικές λύσεις επειδή δοκιμάζοντας την κλασσική συνταγή της μεσογειακής διατροφής και των μικρών συχνών γευμάτων, δεν σώθηκε από το πρόβλημα. Έτσι, λανθασμένα κατά την άποψη μου, εστιάσαμε ακόμα περισσότερο στο «τι» και κάπου εκεί γεννήθηκαν όλα αυτά τα μοντέλα διατροφής που κυκλοφορούν απομακρύνοντας τον κόσμο από την ουσία του προβλήματος, κάνοντας τον να πιστεύει, ότι για το πρόβλημα της παχυσαρκίας ευθύνονται είτε τη λίπη, είτε οι υδατάνθρακες.

Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορώ να σου υποσχεθώ κάτι που εξαρτάται από εσένα. Αν θα χάσεις βάρος ή όχι, εξαρτάται από το αν θα εφαρμόσεις τις παραπάνω απλές οδηγίες, τις οποίες πιθανολογώ, ότι βρίσκονται σε ένα από τα διαιτολόγια που έχεις φυλαγμένα στο συρτάρι σου. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις, σταμάτα τώρα να διαβάζεις και πήγαινε να εφαρμόσεις το πρόγραμμα σου. Αν πάλι πιστεύεις ότι στην εβδομάδα ή στον μήνα επάνω θα το παρατήσεις, συνέχισε την ανάγνωση.

Παίρνοντας αυτό το πρόγραμμα που σου προσφέρω μπορώ να σου υποσχεθώ αυτά που εξαρτώνται από εμένα και έχουν να κάνουν με το πως θα βοηθηθείς ώστε να μπορέσεις να εφαρμόσεις το πρόγραμμα, το οποίο ήδη έχεις στα χέρια σου. Παρακάτω, στις πέντε ενότητες που ακολουθούν λέω περιληπτικά όλα όσα θα κερδίσεις από αυτό το πρόγραμμα.

Πρώτη ενότητα. Η εκπληκτική λειτουργία του εγκέφαλου

Σ’ αυτή την ενότητα θα μάθεις…

Τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς τη σπουδαία ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί καινούργια δεδομένα και να οδηγεί σε διαφορετικές συμπεριφορές.

Δεύτερη ενότητα. Όραμα και διαλογισμός

Σ’ αυτή την ενότητα θα μάθεις...

Τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να παραμείνεις κινητοποιημένος αυξάνοντας τη δύναμη τη θέληση και την επιμονή, για να πιάσεις τον στόχο σου. Θα ανακαλύψεις με ποιο τρόπο η διατροφή σχετίζεται με αυτό που θέλεις να είσαι, με αυτό που θέλεις να κάνεις και με αυτό που θέλεις να γίνεις.

Τρίτη ενότητα. Για ποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω στη διατροφή μου αυτά που ήδη ξέρω;

Σ’ αυτή την ενότητα θα μάθεις...

Τον τρόπο με τον οποίο το παλιό σύστημα αξιών, πεποιθήσεων και αντιλήψεων γύρω από το σώμα σου και τη διατροφή έχουν δώσει τη διατροφική ταυτότητα που έχεις σήμερα, η οποία ευθύνεται για τις διατροφικές σου επιλογές.

Τέταρτη ενότητα. Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου

Σ’ αυτή την ενότητα θα μάθεις...

Τον τρόπο με τον οποίο τα καινούργια δεδομένα και οι καινούργιες συμπεριφορές μπορούν να γίνουν πράξη.

Πέμπτη ενότητα. Εργαλειοθήκη

Σ’ αυτή την ενότητα…

Θα φτιάξεις την εργαλειοθήκη σου χωρίζοντας την σε εκείνα τα εργαλεία που σε βοηθούν να αλλάξεις τη διατροφική σου ταυτότητα μακροπρόθεσμα και σε εκείνα τα εργαλεία που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις άμεσα δύσκολες καταστάσεις όπως για παράδειγμα μία έξοδος για φαγητό, διακοπές, ιδιαίτερες καταστάσεις.

Σε ποιους ΔΕΝ απευθύνεται το πρόγραμμα;

 • Περιμένουν ότι θα πάρουν διαιτολόγιο. Είμαι βέβαιος ότι κάπου, σε κάποιο συρτάρι θα έχεις τουλάχιστον μία δίαιτα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Σ’ αυτό το πρόγραμμα θα πάρεις τα εφόδια για να μπορείς να εφαρμόσεις το πρόγραμμα που ήδη έχεις και όχι να πάρεις άλλο ένα που σου υπόσχεται ότι είναι η μαγική λύση για να χάσεις βάρος.
 • Ψάχνουν να βρουν νόστιμες, υγιεινές και θρεπτικές συνταγές
 • Ενδιαφέρονται να μάθουν για το ποιες τροφές παχαίνουν και ποιες όχι
 • Δεν χρησιμοποιούν το φαγητό για να διαχειριστούν το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα
 • Δεν είναι έτοιμοι να ψάξουν πιο βαθιά μέσα τους για τους λόγους που δεν μπορούν να κάνουν στη διατροφή τους, αυτά που ήδη ξέρουν.

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους

 • Κουράστηκαν να διερωτώνται συνεχώς για το ποια δίαιτα είναι η σωστή
 • Κουράστηκαν να δεσμεύονται κάθε Δευτέρα ότι θα ξεκινήσουν δίαιτα και να τη χαλούν πριν καν τελειώσει η μέρα
 • Θέλουν να αποκτήσουν μια σχέση με τη διατροφή που είναι αρκετά εύκολη να την εφαρμόζεις
 • Θέλουν να απολαμβάνουν τις κοινωνικές υποχρεώσεις βιώνοντας απλά την εμπειρία αυτών που ζουν χωρίς να καταπιέζονται στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φάνε.
 • Θέλουν να αποκτήσουν μια «εργαλειοθήκη» που θα τους επιτρέπει να διαχειρίζονται την συναισθηματική υπερφαγία, το στρες και τις ανικανοποίητες ανάγκες.

Τι άλλο θα πάρεις από αυτό το πρόγραμμα

Παίρνοντας αυτό το πρόγραμμα θα έχεις πρόσβαση στο υλικό και στις παρουσιάσεις για ΠΑΝΤΑ. Θα έχεις τη δυνατότητα να ακούς ξανά και ξανά την κάθε ενότητα για καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση. Επιπλέον, γίνεσαι αυτομάτως μέλος της κλειστής μας ομάδας στο facebook με απεριόριστη πρόσβαση σε μένα, έχοντας ταυτόχρονα τη συμπαράσταση ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα με σένα. Μια φορά την εβδομάδα θα συγκεντρώνονται και θα απαντώνται ζωντανά όλες οι ερωτήσεις, οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Η πρόσβαση στη μυστική μας ομάδα στο Facebook θα διαρκεί όσο η ολοκλήρωση των 10 εβδομάδων του προγράμματος.

Αντρέας Κωνσταντίνου

Certified Health & Wellness Coach

Είμαι ο Αντρέας Κωνσταντίνου, πτυχιούχος διαιτολόγος και πιστοποιημένος Well Coach από τον ACSM. Ο τρόπος με τον οποίο μου αρέσει να προσεγγίζω τα περιστατικά μου είναι λίγο διαφορετικός από την κλασσική διαιτολογική παρέμβαση που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Η κλασσική διαιτολογική παρέμβαση εστιάζει κυρίως στο τι, στο πως και στο πόσο πρέπει να τρως για να είσαι υγιής και αδύνατος. Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες αλλά παρωχημένες για όσους έχουν επισκεφτεί πολλούς διαιτολόγους στο παρελθόν και ξέρουν πολύ καλά τι και πόσο θα πρέπει να φάνε. Η δική μου προσέγγιση εστιάζει κυρίως στον τρόπο που θα επαναπρογραμματίσεις τη σκέψη σου γύρω από το φαγητό έτσι ώστε οι διατροφικές συστάσεις να σταματήσουν να μοιάζουν με επιταγές του ειδικού προς εσένα αλλά να μοιάζουν περισσότερο με αυτόματη φυσική δική σου επιλογή. Όπως ακριβώς σκέφτεται κάποιος που δεν είχε ποτέ εξάρτηση από το φαγητό.
bio

Σχόλια για τη δουλειά μου

Μαρία Χριστοδούλου

Διάβασα το βιβλίο σας και ενθουσιάστηκα! Μπράβο σας! Ένιωσα να κατανοώ τον εαυτό μου, το ότι δεν είμαι απλά μια τρελή που έτσι χωρίς λόγο κάθομαι και τρώω μισό κιλό παγωτό και μια σοκολάτα και μια τυρόπιτα… Κατάλαβα, ότι χωρίς κάλυψη όλων των αναγκών μας οδηγούμαστε σε τέτοιες συμπεριφορές για να πάρουμε μια γλύκα και μια ελευθερία…

Βίκυ Χύτα

Ο Αντρέας είναι από τους λίγους ανθρώπους που τουλάχιστον μία φορά μέσα στην ημέρα θα έρθει στο μυαλό σου με τις φράσεις του. Πέρα από εξαιρετικός επιστήμονας και άρτια καταρτισμένος, έχει την ικανότητα να συνδυάζει τις γνώσεις του αυτές ώστε να βοηθήσει. Οι συζητήσεις μαζί του είναι κάθε φορά μοναδικές. Ο τρόπος που προσεγγίζει τις καταστάσεις είναι εναλλακτικός και εξατομικευμένος. Μου έμαθε μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα πάρα πολλά πράγματα για την διατροφή και την σχέση μου με το σώμα μου. Αξίζει κανείς να τον γνωρίσει, ειδικά αν έχει βαρεθεί με τις πιεστικές δίαιτες και τα αρνητικά συναισθήματα. Χαίρομαι πολύ που τον γνώρισα και τον εμπιστεύτηκα!

Ζήνα Σιδερίδου

Το πάθος γι' αυτό που κάνει, η αστείρευτη δημιουργικότητα του, το ήθος του, η ειλικρίνεια, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του Ανδρέα!!! Σε μια μεταβατική φάση της ζωής μου είχα την τύχη να τον έχω δίπλα μου, να με βοηθά να βλέπω τα πράγματα πιο βαθιά, πιο καθαρά, να με κινητοποιεί σε δράση, να με εμπνέει. Σ ευχαριστώ Coach μου, είσαι ο καλύτερος σύμμαχος που θα μπορούσα να έχω.

Κωνσταντίνα Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν λόγια για τον Αντρέα...Ως επαγγελματίας είναι άψογος και έτσι έπρεπε να είναι. Αλλά ως άνθρωπος δεν υπάρχουν λόγια!!! Είναι από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι τυχαίο το ότι βρέθηκαν στο δρόμο σου κάποια στιγμή ή ότι βρέθηκες εσύ στο δικό τους! Είμαι τυχερή που τον γνώρισα!!!

Βάσω Σαραντοπούλου

Ο Αντρέας δεν είναι ο διαιτολόγος που έχεις συνηθίσει, είναι ο Άνθρωπος που είναι δίπλα σου σε όλη την προσπάθεια σου. Δεν θα σου δώσει απλά μια διατροφή να ακολουθήσεις και ότι καταφέρεις. Θα σε ακούσει, θα καταλάβει τις δυσκολίες της καθημερινότητας σου και θα προσαρμόσει τη διατροφή που σου προτείνει σε αυτά που αρέσουν σε σένα! Κάθε φορά που μιλάω με τον Αντρέα, συνειδητοποιώ πολλά πράγματα για την καθημερινότητα και τον εαυτό μου.

Ισιδώρα

Έπειτα από 30 χρόνια προσπάθειας να αδυνατίσω γνώρισα τον Αντρέα, τυχαία διαβάζοντας ένα άρθρο του. Τώρα κοιτάζοντας πίσω βλέπω έναν άλλο άνθρωπο....η σχέση μου με τη διατροφή, με τη γυμναστική, οι συνήθειες μου, τα συναισθήματα μου σε σχέση με το φαγητό είναι όλα αυτά που πάντα ονειρευόμουν να έχω και που θεωρούσα αδύνατο να πετύχω! Και πάνω απ' όλα χωρίς κόπο, χωρίς να το καταλάβω! Εξαιρετικός στη δουλειά του και εξαιρετικός άνθρωπος....ότι κάνει το κάνει με αγάπη...γι’ αυτό και έχει τέτοια αποτελέσματα!

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Ο Αντρέας Κωνσταντίνου είναι ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες της επιστημονικής ομάδας Διαιτολόγων diatrofi.gr και αποτελεί υπόδειγμα ήθους και επιστημονικής κατάρτισης. Αισθάνομαι περήφανος που ανήκει στην πρώτη γραμμή των συνεργατών μου καθότι έχει το σπάνιο χάρισμα να προάγει την επιστήμη της διατροφής σε νέα θεραπευτικά μονοπάτια χαρίζοντας σπουδαία γνώση και εμπειρία σε όλους μας. Από το 2015 ανήκει και στους εκπαιδευτές του Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών διδάσκοντας τους νεότερους συνάδελφους με πολύτιμες δεξιότητες και θεραπευτικές τεχνικές.

Κατερίνα Τζήμα

Ο κύριος Αντρέας είναι πραγματικός συνεργάτης στην απώλεια βάρους και στην εξισορρόπηση της γενικότερης σωματικής και συναισθηματικής υγείας ενός ατόμου. Έχασα με τη βοήθεια του 35 κιλά τα οποία δεν έχω ξαναπάρει εδώ και δέκα χρόνια καθώς με βοήθησε να θέσω τις σωστές βάσεις για να μάθω να προσέχω τον εαυτό μου.

Στις 5 ενότητες που ακολουθούν διακρίνονται επιγραμματικά τα στοιχεία που αποτελούν την κάθε ενότητα. Σε κάθε ενότητα πιο κάτω, βλέπετε την επιλογή «παρουσίαση» την επιλογή «ασκήσεις» και την επιλογή «βοηθητικές κάρτες» (οι βοηθητικές κάρτες θα φαίνονται σε όσες ενότητες είναι διαθέσιμες). 

Τόσο οι παρουσιάσεις όσο και το υλικό που αφορούν στην κάθε ενότητα ξεχωριστά, δεν θα είναι διαθέσιμα πριν την έναρξη του προγράμματος. 

Οι παρουσιάσεις και το υλικό θα είναι διαθέσιμα με τον εξής τρόπο:

Η πρώτη ενότητα θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα σας την επόμενη ημέρα της ζωντανής παρουσίασης όπου θα μπορείτε πλέον να τη δείτε ξανά και να αρχίσετε να δοκιμάζετε τις ασκήσεις που τη συνοδεύουν. Για όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στη ζωντανή παρουσίαση, θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν μαγνητοσκοπημένη την επόμενη μέρα. Από την στιγμή που θα αναρτάται το υλικό της κάθε ενότητας στην πλατφόρμα, θα είναι διαθέσιμο για πάντα.

Η δεύτερη ενότητα θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα σας την επόμενη ημέρα της ζωντανής παρουσίασης κατά τον ίδιο τρόπο που ακολουθήθηκε η διαδικασία για την πρώτη ενότητα. 

Κάθε επόμενη ενότητα, θα ακολουθεί την ίδια διαδρομή και θα είναι διαθέσιμη σε εσάς την επόμενη ημέρα της ζωντανής παρουσίασης.

Όλες οι ενότητες απέχουν χρονικά μεταξύ τους κατά δύο εβδομάδες. Στο μεσοδιάστημα αυτών των δύο εβδομάδων, θα έχετε το δικαίωμα συμμετοχής στη μυστική μας ομάδα στο Facebook και θα μπορείτε εκεί να αναρτάτε τα σχόλια σας, τις θέσεις σας, τις απορίες σας, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. 

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε και να δουλεύουμε μαζί τη κάθε ενότητα ξεχωριστά, κατανοώντας και αφομοιώνοντας την καλύτερα, πριν προχωρήσουμε στην επόμενη.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

 • 1

  1η Ενότητα: Η εκπληκτική λειτουργία του εγκεφάλου

  • Παρουσίαση 1ης Ενότητας

  • Ασκήσεις 1ης Ενότητας

  • Βοηθητικές κάρτες 1ης Ενότητας

  • PDF 1ης Ενότητας

 • 2

  2η Ενότητα: Όραμα και διαλογισμός

  • Παρουσίαση 2ης Ενότητας

  • Ασκήσεις 2ης Ενότητας

  • PDF 2ης Ενότητας

 • 3

  3η Ενότητα: Αποκαλύπτοντας το παλιό δυσλειτουργικό σύστημα

  • Παρουσίαση 3ης Ενότητας

  • Ασκήσεις 3ης Ενότητας

  • Βοηθητική κάρτα 3ης Ενότητας

  • PDF 3ης Ενότητας

 • 4

  4η Ενότητα: Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου

  • Παρουσίαση 4ης Ενότητας

  • Ασκήσεις 4ης Ενότητας

  • Βοηθητικές κάρτες 4ης Ενότητας

  • PDF 4ης Ενότητας

 • 5

  5η Ενότητα: Εργαλεία στην πράξη

  • Παρουσίαση 5ης Ενότητας

  • Εργαλεία άμεσης χρήσης

  • Εργαλεία μακράς διάρκειας

  • PDF 5ης Ενότητας